Aktuelt

Nyheder

Forskningsudvalg: Referat af møde 1. juni 2021

- Institut for Ecoscience

Læs det her eller find det på siden her.

Forskere gransker grønlandske gradienter

- Institut for Biologi

Gennem de sidste 25 år har forskere foretaget målinger af klimaet og miljøet i Østgrønland. Det er blevet til en række yderst værdigfulde tidsserier af mange forskellige data - primært i Zackenberg/Daneborg-området og i regi af Greenland Ecosystem Monitoring (GEM) programmet. Nu opsætter forskere ved Arktisk Forskningscenter, Aarhus Universitet, avancerede autonome målestationer, der udvider dækningen og som skal klare sig selv året rundt

Pressemeddelelse: Samarbejde mellem Arktisk Kommando og forskere giver ny viden om havet rundt om Grønland

- Institut for Ecoscience

Vandmassernes bevægelse rundt om Grønland har stor betydning for klimaet i Arktis, og for alt liv i havet. Indtil nu er havstrømmene beskrevet ved hjælp af computermodeller, men der mangler data for at forstå havets vekselvirkning med Indlandsisen. Nu vil et hold forskere skaffe data om vandmasser direkte fra Nuuk ned langs Kap Farvel og op langs Grønlands østkyst. Det sker i tæt samarbejde med Arktisk Kommando.

25 år i permafrosten

- Institut for Ecoscience

Indlæg: Da forskningsstationen Zackenberg blev etableret, var klimaforandringer stadig et nyt begreb. Siden har de taktfaste målinger fra GEM-programmet givet et unikt indblik i, hvordan Arktis reagerer på klimaforandringerne.

Zetland: What is more important; nature or climate?

- Biochange

BIOCHANGE Prof. Jens-Christian Svenning is interviewed on the dilemma between green energy and biodiversity

Institut for Bioscience styrker kapaciteten indenfor arktiske økosystemer med nye professorater

- Institut for Ecoscience

I Institut for Bioscience er vi meget glade for at kunne præsentere en konsolidering af vores arktiske profil med fire nye professorater indenfor arktiske økosystemer, miljø og klima pr. 1. august 2021.

Find flere nyheder