Aktuelt

Nyheder

Maskiner sandsynlig årsag til midlertidigt øget luftforurening midt i København

- Offentligheden / Pressen

Omfattende brug af entreprenørmaskiner ved byggerier ved Rådhuspladsen i København er en sandsynlig årsag til lokalt forhøjet luftforurening med kvælstofdioxid (NO2) både i 2010 og 2011.

Luftkvalitetsberegninger for vejstrækningen Viborg-Aarhus og mulige alternativer

- Offentligheden / Pressen

I forbindelsen med Vejdirektoratets VVM-undersøgelse af forskellige linjeføringsforslag for udbygning af rute 26 mellem Viborg og Aarhus har Aarhus Universitet ved DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi udført luftkvalitetsberegninger for strækningerne Viborg V-Rødkærsbro og Søbyvad-Aarhus.

Eksempel på en nyhed

- imported:bs5.auinstallation28.cs.au.dk:145:Forskningsnyhed

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent venenatis lectus non est lacinia imperdiet. Aliquam erat volutpat. Proin metus magna, volutpat vel luctus nec, adipiscing ac lacus.

Trængselsafgift skærer mindst ti procent af luftforureningen i København i 2016

- Offentligheden / Pressen

I tre ud af fire udgaver af en afgiftsbelagt trængselsring omkring København reduceres luftforureningen fra vejtrafikken i Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune med mindst ti procent i 2016.

Stor gruppe landmænd mindre påvirkelige af højere pesticidafgifter

- DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi

Selv om landmænd har ry for at tænke på bundlinjen, reagerer langt fra alle landmænd på pesticidafgifter i det omfang, som økonomiske modeller forudsiger; en stor gruppe af landmændene tænker nemlig mere på at optimere deres afgrødeudbytte end deres økonomiske udbytte, når de træffer beslutninger om…

Find flere nyheder