Roskilde: Månedens kunster er Carsten Breum

Kunstforeningen udstiller i februar 31 værker af Carsten Breum. Breum beretter om sine motiver og metoder. OBS: Generalforsamling 13. marts

OBS:

Generalforsamlingen 2013 bliver den 13. marts, kl 15.00 - formel indkaldelse følger.

Som sidste år bliver der vinsmagning efter generalforsamlingen.

Alle, der melder sig ind i Kunstforeningen senest 28. februar, deltager i lodtrækningen om et af de indkøbte værker med ét lod 

 

Carsten Breum om motiv og metode: 

Jeg arbejder altid i serier – på den måde kommer jeg i dybden med det enkelte motiv. Enkelte motiver har jeg arbejdet med i op til 20 malerier. Da jeg arbejder med olie-maling og ofte lægger mange lag maling oven på hinanden, kan et maleri godt være mange måneder undervejs. Jeg lægger malingen på med spatel – det er meget sjældent, at jeg bruger en pensel.

Malerier med titlen ”Dansere fra Peru” stammer fra en serie, hvor jeg har søgt at fastholde bevægelse og linjer hos disse dansere, som jeg oplevede på ”Helgoland Badeanstalt” på Amager. Jeg har tidligere rejst i Peru, måske derfor gjorde danserne et stort indtryk på mig. Det er motiver,  jeg stadig vender tilbage til. Jeg har bl. a. arbejdet med at forenkle maleriet, så det får en ikonisk,  grafisk karakter.

Under en rejse i Indien deltog jeg i et 10-dages meditationskursus langt ude junglen i nærheden af byen Hyderabad. Det var her, jeg hentede motiverne til serien, jeg har kaldt ”India”.

Fra de mere hjemlige himmelstrøg kommer malerier med titlen ”St. Brøndum Kirke”. Under en ferie hos nogle venner i St. Brøndum stod kirken med èt der i sneen, og jeg vidste med det samme, at det var begyndelsen på et længere venskab. Senere kom ”Kalvslund Kirke” til.

Inspirationen til arbejder med navne som ”Mt. Fuji”, ”Den gyldne Pagode” og ”Fuglen fra Naha” er hentet fra en rejse til Japan,  jeg foretog i 2006.

I 2008 begyndte jeg på en række malerier efter model.  Jeg søgte tilbage til menneskekroppen som motiv. Tidligt i min karriere gik jeg i flere sæsoner til undervisning i klassisk tegning på Glyptoteket i København.

Mine nyeste arbejder er  en række  abstrakte malerier, jeg kalder ”Sakura” under inspiration af det japanske forår.  Da jeg i 2011 havde en separatudstilling i Galleri Claus C skrev Torben Weirup  i Berlingske Tidende: ”De nye billeder indikerer, at kunstneren har fulgt det spor (at undersøge den hvide farves muligheder i et ellers abstrakt billedsprog) med endnu større konsekvens, så der nærmest er tale om et helt nonfigurativt udtryk beslægtet med det konstruktive maleri. Bag hvide overmalinger af lærredet ligger tydeligvis historier, der er forsvundet til fordel for et enkelt, fortættet og stofligt maleri.”

Et større udvalg af mine malerier kan ses på: www.breum-art.dk

Prisliste for udstillingen i Roskilde (alle værker er nummererede)

Tlf: 26717028
cbreum@webspeed.dk