Månedens kunstner i Roskilde: Josephine Ernst

Hendes billeder er sammensat af to fotografier, som derefter er trykt på lærred, på transparent materiale eller på papir.

Værk af Josephine Ernst: Morgentåge i Sverige 1
Værk af Josephine Ernst: Morgentåge i Sverige 1

Josephine Ernst om sine værker: Mine billeder er sammensat af to fotografier, som derefter er trykt på lærred, på transparent materiale eller på papir. Motiverne er bygget op af betragtninger over Sveriges natur eller vores europæiske kultur og de genstande, som den menneskeskabte forbrugerkultur efterlader. 

Tidens tand og forfald er både fascinerende og frastødende, for det minder os om livets processer, dets gentagelser og afslutning. 

Mange af mine motiver gentager sig for hele tiden at blive sat ind i nye sammensætninger – ligesom den samme frase tit bliver gentaget i de forskellige instrumentgrupper inden for den klassiske musik. 

På den måde kan fotografiets virkelighed ophæves og nye vinkler på tilværelsen eller nye stemninger kan ses og et mere nuanceret syn på tilværelsen kan dukke op – afhængig af beskuerens egen baggrund, relationer og tanker. 

Da jeg er udannet som scenograf og har haft virke som scenograf gennem flere årtier, præger det selvfølgeligt mit billedsyn. Jeg vil selv konstruere mine verdener, sætte lyset og skabe min egne stemninger for at fortælle mine historier.

Jeg arbejder desuden med hele serier, hvor det enkelte lag af et motiv bliver afløst af nye motiver og de gentagende lag er herved med til at skabe en sammenhæng i hver af de enkelte serier.

CV & Biografi

Josephine Ernst

Er født d. 16. august 1953  

Er uddannet som scenograf fra Skolen for Brugskunst 1978  

Har arbejdet som scenograf for forskellige teatre og gruppeteatre 1978-98  

Har arbejdet siden 2006 med fotografiet som hovedværktøj  

Har udstillet i over 80 kunstforeninger siden 2010  

Blev medlem af Billedkunstnernes Forbund i 2011

Prisliste

Kontakt m.m.

Bliv medlem af Kunstforeningen