Fremover får du mindre risiko for at få virus på din pc

Torsdag den 25. februar 2016 kl. 10.00 får du installeret en ny tjeneste på din computer, der hedder McAfee SiteAdvisor. Det er en tjeneste, der hjælper med at beskytte dig på internettet, ved at rapportere til dig om sikkerheden af de websteder den finder.

AU vil fremover gøre brug af en ny tjeneste til alle medarbejdercomputere, som kort fortalt vil scanne de links, man får adgang til, når man foretager en søgning på internettet. Tjenesten hedder McAfee SiteAdvisor, og den giver brugeren en vurdering af, om et link potentielt indeholder virus, malware eller lignende, ved at give en advarsel, vist ved farverne rød, gul og grøn, inden man som bruger trykker på et link. Grøn vil man få adgang til uden videre. Gul vil give et advarselsvindue, hvor man bliver bedt om at bekræfte adgangen, og sider der er røde vil man ikke få adgang til.

Erfaringerne fra de steder på AU, hvor SiteAdvisor allerede er rullet ud, viser et markant fald i antallet af virus- og malware-inficerede computere.

Installationen af den nye tjeneste sker på din computer uden at du bemærker det, men du vil blive bedt om at genstarte computeren.

Eventuelle spørgsmål vedrørende SiteAdvisor kan rettes til din lokale IT-helpdesk eller din lokale IT-supporter.

Med venlig hilsen

Søren Christensen
IT-supportchef på ST

Susan Askøe Lössl
Teamleder, IT-supporten

Jette Fudge Jørgensen
Teamleder, IT-supporten

Steen Dan Christiansen
Teamleder, IT-supporten