DAKOFA-konference: Plastgenanvendelse - hvor langt er vi?
Plast er et af de materialer, som vi bruger mest i vores samfund, da det er et billigt, fleksibelt og holdbart materiale, som oftest overlever selve produktets funktionstid. Plasten bliver ofte brugt som emballage, hvor det udgør et billigt engangsprodukt, der ikke forventes genbrugt eller genanvendt. I 2008 blev således kun 21,3 % af plastaffaldet i EU genanvendt.
Oplysninger om arrangementet
Tidspunkt
Sted
Ingeniørhuset, Kalvebod Brygge 31, 1780 København V
Arrangør
EU-kommissionen har derfor udvalgt plast som et fokusområde, dels ved at udarbejde end-of-waste-kriterierne for plast og dels i form af kommende EU-strategi for bedre håndtering og kvalitet i plastgenanvendelsen. End-of-waste-kriterierne samt forarbejderne og tankerne bag en evt. EU-strategi præsenteres på konferencen. I England har man i de senere år haft fokus på plastgenanvendelse og de engelske erfaringer præsenteres af WRAP.
Også den kommende danske nationale ressourcestrategi vil kræve en højere genanvendelse af plastaffaldet fra husholdningerne, og det betyder, at der skal gøres noget ved vores plastaffald – det skal indsamles og en større del af det skal genanvendes. I Danmark er vi relativt gode til at genanvende plast fra industrien, men levner plads til forbedring, når det gælder genanvendelse af plastaffald fra husholdningerne. Det er da også i plastaffald fra husholdningerne, hvor det vurderes, at det største potentiale for øget genanvendelse er.
I Danmark har vi kun få erfaringer, men vi har dog i de seneste år haft en række udviklingsprojekter og en innovationsplatform for plast. Resultaterne fra disse aktiviteter præsenteres og udfordringerne i forhold til at producere, indsamle og genanvende plasten - med særligt fokus på husholdningerne – præsenteres, og der gives desuden en status for de genanvendelsesmuligheder, der p.t. er på markedet.
Dagsorden og tilmelding til konferencen kan findes her.