Månedens kunstner i Roskilde: Birgitte Gyrd

Gyrd, der er månedens udstiller i september, gjorde i 1997 kunsten til sin levevej.

Female in modern dance I

Birgitte Gyrd om sig selv:

Passion & Profil

Født 1965

Siden min førskoletid har jeg været fascineret og frydes over farverne sammenspil, glæden ved kreativ bevægelse og formernes fabulerende finurlighed. Byggede, formede, tegnede, malede og visualiserede skønhedens kraft. 

Og en dag - i 1997 - blev det min levevej og jeg dedikerede mig herefter 100% til kunsten. 

I 2014 ønsker jeg større menneskelig dybde og mulighed for at give til andre på en anden personlig måde. Derfor deler jeg nu min tid, opmærksomhed og passion mellem arbejdet som Kunstnerinde og som Feminin mentor  

De første 10 år var det den latinamerikanske kultur, farveglød og bevægelsesformer der blev omsat til energifyldte, saftige og kraftige malerier. Her afprøvede jeg også at male på gamle gravstene, buede ahornskaller, søjler og kasser. 

De seneste 7 år har den moderne dans og spirituelle dansepraksiser haft en stor betydning for mit udtryk. Det er kommet til udtryk på små og store lærreder, runde lærreder samt kugler og kuber. 

I alle årene har det sanselige og sensuelle haft stor indflydelse i mit liv og derfor kommer det frem i mine værker. Som jeg ofte udtrykker det: "Det der kommer efter dansen ..."

Hjemmeside

Prisliste

Kunstforeningen

OBS: Salg af plakaten "Livsrejsen" (se den i rotunden) - henvendelse til formand Peter Aastrup pja@dmu.dk. Pris for 1 plakat: 100 kr.