Månedens kunstner i Roskilde: Svend Kragh

Musik - fra klassisk til techno - er hovedinspiration for kunstneren.

maleri
Værk af Svend Kragh: Engel

Månedens kunstner i august er Svend Kragh fra Østbirk. Hans værker hænger i rotunden og i sidegangene i stuen og på første sal. Derudover hænger to værker i gangen i bygning I (gl. AM) og to i AU Øst.

Værkerne ligger i pris mellem 425-1.900 kr., se prislisten nederst.

Svend Kragh om sin baggrund, karriere og værker:

Tilbage i 1970 begyndte jeg at fotografere, fremkalde film og lave billeder i eget mørkekammer.

Da nogle af mine venner var begyndt at male, gav det mig blod på tanden, og jeg startede så med at male i 1996. Deltog i nogle kurser hos bl.a Pia Brix Thomsen og Lene Noer, hvor det handlede om maleri, tegning og forskellige typer af grafik.  

Arbejder med akrylfarver på lærred, masonit og papir, laver fotocollager samt installationer af kasserede ting og sager, jeg finder.  

Har udstillet i større virksomheder, kunstforeninger, gallerier og censurerede udstillinger. 

Musik som inspiration

Inspirationen kommer, når jeg lytter til musik, idet jeg benytter mig af nogle "hjælpere" for at få gang i maleriet. Hjælperne kan bl.a. være Johan Sebastian Bach, Dvorak, Miles Davis, Palle Mikkelborg eller Trentemøller.

Sagt med andre ord lytter jeg til mange slags musik, når jeg arbejder. 

En anden inspirationskilde er rejser, især til storbyer, hvor det urbane liv udfolder sig overalt, og hvor mine sanser ustandseligt bliver bombarderet med nye indtryk.

Ofte er det graffiti i byrummet, der gør størst indtryk.

Mange af dem har et klart budskab, andre imponerer ved deres enkelhed, andre fremtræder med en fantasifuldhed og nogle med en flot farvesammensætning.  

Når jeg kommer hjem i fred og ro, bearbejdes de mange indtryk og det resulterer ofte i en hurtig strøm af værker.  

Nu har jeg beskæftiget mig med at skabe billeder i mange år, og der går stort set ikke en dag uden, at jeg lige skal ud i mit værksted for at lave noget. Selvforglemmelse er nøgleordet, for inden jeg får set mig om, er der gået 5 timer, hvor arbejdet bare flyder afsted.  

Glæden ved at skabe billeder er utrolig stor, og forhåbentlig kan jeg fortsætte med det i mange år endnu.

Galleri Werner von Kragh

Prisliste

Kunstforeningen